Antieke friese klokken - intro

Antieke Friese stoelklok Vrouwen met rokken (2)
We mogen trots zijn op dit prachtige stuk Fries erfgoed

antieke friese klokken vertellen hun verhaal

Fries erfgoed
U weet waarschijnlijk dat ik een zwak heb voor antieke Friese klokken, dit prachtige stuk Fries erfgoed waar we echt trots op mogen zijn. Ik heb al diverse pagina’s besteed aan specifieke onderdelen van de Friese klok, zoals de geschiedenis, de Friese klokkenmakers, de varianten van de Friese klok, het uiterlijk en de wijzerplaat. Als u deze pagina’s nog niet heeft gelezen: het is beslist een aanrader.

Tentoonstelling Klokken vertellen in Museum Heerenveen
Tijdens de tentoonstelling ‘Friese klokken vertellen’ in het Museum Heerenveen worden schitterende Friese klokken getoond. Particuliere eigenaren die lid zijn van de Vereniging Klokkenvrienden Nederland waren bereid hun Friese klokken met de meest interessante wijzerplaten in bruikleen te geven voor deze tentoonstelling. Helaas zijn deze klokken na de tentoonstelling niet meer voor het publiek zichtbaar, wat ik erg jammer vind. Dit bracht mij op het idee om enkele prachtige antieke Friese klokken op mijn website te plaatsen.

Wijzerplaat vertelt een verhaal
Iedere Friese klok heeft een bijzondere afbeelding op de wijzerplaat, of de kast heeft iets bijzonders te zeggen. In deze uitgebreide serie kunt u de verhalen lezen die deze schitterende en bijzondere Friese klokken te vertellen hebben over hun tijd en hun geschiedenis. Geniet u van de foto’s en de verhalen!

Wat een klokkenverzamelaar en wat veel prachtige klokken
De 81-jarige Gerard van Vonderen heeft een huis vol klokken. Het is een hele klus om de ouderwetse uurwerken terug te zetten naar de wintertijd. Hij zet er ‘s nachts zelfs de wekker voor.

# verhalen op de Friese klok, # Klokkenvrienden Nederland, # Friese klok

# Museum Heerenveen Friese klok
Scroll naar boven