Wie is Lars Dekker?

graag stel ik me aan u voor

lars dekker
klokkenmaker in alkmaar

Graag stel ik me aan u voor: ik ben Lars Dekker, klokkenmaker in Alkmaar te Noord-Holland. Ik heb de horlogemakersvakschool afgerond. De opleiding aan deze vakschool duurt 4 jaar. Inmiddels heb ik al ruim dertig jaar praktijkervaring. Hierdoor kan ik vakkundig onderhoud en reparaties verrichten aan bijna alle typen klokken.

Vele, vele klokken
Ik heb inmiddels vele klokken gerepareerd., maar ik hoop natuurlijk dat er nog veel meer zullen volgen. Iedere klok is toch weer even anders, waardoor dit vak mij nooit verveelt. 
Ik daag mezelf ook graag uit om net dat stukje extra aandacht aan iedere reparatie en klant te besteden. De klant mag blij verrast zijn als hij zijn uurwerk komt ophalen.

Een vertrouwd adres
Inmiddels is “Klokkenmaker Lars Dekker” een vertrouwde naam in de regio als het gaat om uurwerkreparaties. Ik ben hier persoonlijk erg trots op. Ik heb inmiddels veel vaste klanten. Dit is voor mij een signaal dat ik mijn werk goed doe, want tevreden klanten komen bij je terug, nietwaar? Ik hoop nog jaren de reparatie en het onderhoud voor moderne en antieke klokken in een heel brede regio rond Alkmaar te mogen verzorgen. Komt u binnenkort ook eens binnenlopen met uw klok? Ik sta graag voor u klaar.

Autominuten naar Amsterdam en Haarlem
Mijn klantenkring wordt mede dankzij internet steeds groter. Ook mensen van verder weg komen met hun klok naar me toe. Amsterdam en Haarlem, maar ook Den Helder liggen op ongeveer 40 autominuten van mijn winkel.
Friesland, Utrecht en Zuid-Holland klinken verder weg, maar zijn ook redelijk dichtbij. Bovendien gaat u niet ieder jaar naar de klokkenmaker. Het is dus belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij uw vakman.

Stoffig vak? Welnee!
Binnen mijn vakgebied ben ik één van de jongeren. Soms wordt over dit ambacht gedacht als een stoffig vak, maar ik ben trots op het feit dat ik klokkenmaker ben en ik wil dit ook graag uitdragen. Ik voel me nog jong en kan nog jaren mee.

ik zie mezelf als een onderhoudsmonteur

ik streef ernaar om
iedere klok in
originele staat te houden

Emotionele waarde
Zo heb ik regelmatig klokken onderhanden die soms al generaties in de familie zijn. Ik waardeer het dan ook zeer dat men mij deze klok, met een grote emotionele waarde, toevertrouwd.

Uitdaging
In mijn werkplaats ben ik graag bezig met mijn vak. Ik streef ernaar om iedere klok in originele staat te houden of te brengen. Dit doe ik door mijn vakkennis te gebruiken. Ook gebruik ik natuurlijk de juiste gereedschappen en materialen. Soms is de reparatie echt een uitdaging, maar ik ga altijd voor het best mogelijke resultaat.

Geest van de maker
Ik zie mezelf als een soort onderhoudsmonteur. Hiermee bedoel ik dat ik probeer te restaureren in de geest van de maker. Dit vind ik het mooie als ik met antieke uurwerken bezig ben. Uurwerken van na 1910 zijn vaak machinaal gemaakt, waar weer een heel andere werkwijze aan is gekoppeld. Dit is het verschil tussen het repareren of restaureren van een uurwerk.

verschil tussen
repareren en
restaureren
Klokken maken is een mooi ambacht. Het feit dat ik veel verschillende klanten heb vind ik een leuk aspect van dit werk. Mensen spreken vaak met trots over “hun klok”. Soms hebben ze deze met zorg uitgekozen in een klokkenwinkel. Meestal is het een erfstuk. Voor bijna iedereen is hun klok er één met een eigen verhaal en mede daardoor erg waardevol.
Weet u dat ik blogs schrijf over allerlei interessante onderwerpen, zie de lijst hieronder.
Facebook
WhatsApp
Email
Print
Scroll naar boven